Gandesa celebrarà la 37a edició de la Festa del Vi els properes 31 d’octubre i 1, 2 i 3 de novembre

Gandesa celebrarà la 37a edició de la Festa del Vi els properes 31 d’octubre i 1, 2 i 3 de novembre

  • L’edició d’enguany durarà 4 dies, coincidint amb el pont de Tots Sants.
  • Presentarà importants novetats com un nou format expositiu de la Mostra de Vins D.O. Terra Alta i un gran ventall d’activitats per a tots els públics.

Gandesa, 26 de setembre de 2024.– Gandesa celebrarà els propers 31 d’octubre, 1, 2 i 3 de novembre la ja tradicional i popular Festa del Vi, que enguany arriba a la seva 37a edició. Unes jornades plenes d’activitats per conèixer i també gaudir dels vins de la Terra Alta i la seua varietat més representativa, la garnatxa blanca. Una festa que ja s’ha posicionat a les Terres de l’Ebre i comarques del voltant com una visita obligada per a tots els amants del vi i l’enoturisme.

En l’anterior edició hi van assistir més de 10.000 persones i es van vendre prop de 15.000 degustacions. Enguany la Festa del Vi manté tots els actes, on hi destaquen la Nit de Les Garnatxes Blanques (el dijous 31 d’octubre) i la Mostra de Vins de cellers adscrits a la Denominació d’Origen Terra Alta (els dies 31 d’octubre, 1, 2 i 3 de novembre), a més de la tradicional menjada
de clotxa, el pregó i la jornada tècnica per als cellers inscrits.

Però a més dels actes més consolidats i tradicionals, en aquesta edició els visitants podran descobrir importants novetats.

El canvi més important vindrà de la mà d’un nou format expositiu: es prescindirà de la tradicional carpa que donava acollida als cellers expositors i es presentaran en casetes de fusta, ampliant l’espai a la Rambla de la Democràcia i al pati de les Escoles Velles, amb la voluntat de crear un espai únic viu i dinàmic on s’integrin harmònicament vi, música en directe i gastronomia.

Es donarà a més un paper preponderant a l’Espai Àgora, lloc on els cellers participants podran presentar els seus vins al públic assistent. L’objectiu d’aprofundir en la professionalització de la mostra es veurà reflectida també en la programació de tastos de pagament de caire temàtic en aquest mateix espai.

Altrament, es duran a terme noves propostes com el Morenillo’s Fest per donar a conèixer aquesta varietat autòctona, on es maridaran de manera distesa vins elaborats amb raïms d’aquesta varietat, amb gastronomia i música en viu. Hi ha prevista també una desfilada de moda amb dissenys inspirats en el món del vi a la Sala de Premses del Celler Cooperatiu, un vermut electrònic i un showcooking de carn de caça.

El cartell d’aquesta 37a edició s’inspira en la forma de raïm de la comarca de la Terra Alta, amb els colors de tardor que caracteritzen l’època de l’any en què se celebra l’esdeveniment.

La Festa del Vi de Gandesa està organitzada per l’Ajuntament de Gandesa, El Consell Regulador de la Denominació d’Origen terra Alta, el Celler Cooperatiu de Gandesa i la Societat Unió Gandesa. Per obtenir més informació i adquirir les entrades pels diferents esdeveniments, es pot visitar el web www.festadelvi.cat

Comparteix