Nit de les Garnatxes Blanques

Com cada any, l’emblemàtica sala de premses del Celler Cooperatiu de Gandesa acollirà una de les nits més sorprenents del panorama vinícola català en què les garnatxes blanques de la Terra Alta en són les protagonistes. Un sopar maridatge amb els vins de la comarca acompanyats pels plats del Restaurant l’Antic Molí, guardonat amb una Estrella Michelin.

Les entrades (codi QR) es podran adquirir a través d’aquest web a partir del 28 d’octubre a partir de les 09:00.

Us anirem informant oportunament d’aquest tràmit, així com del menú que s’oferirà, dels vins a tastar i dels diferents detalls.

LLOC: Sala de Premses del Celler Cooperatiu de Gandesa (accés per l’Avinguda de Catalunya).

DATA: Divendres 3 de novembre de 2023

HORA: 22 hores

PREU: 65 €

  • Carbassó, xoco blanc i gamba panxuda.

  • Humus d’albergínia amb sardina i gerds.

  • Enciams amb crema de fonoll.

  • Gazpachuelo amb escamarlans i porro.

  • Cuscús de verdures amb alfàbrega i mascarpone.

  • Tacó de pulled porc amb mostassa.

  • Hamburguesa de vaca madurada i chutney de tomàquet.

  • Carabassa, coco, curri, ou i llagostins.

  • Guisat de porc ibèric amb bolets.

  • Saltejat de bolets amb foie.

  • Enfilall de llagostí i ou de guatlla amb romesco.

  • Hotdog de pollastre amb kimchi.

  • Arròs de baldana amb poma i col kale.

  • Croquetes de canana i panxeta ibèrica.

  • Mandonguilles amb sèpia i shimejis.

  • Trinxat amb papada de porc.

  • Enfilall de vedella amb verdures de temporada.

  • Mandarina-pie.

  • Panacotta de xocolata Creo amb cafè i vainilla.

  • Sorbet de taronja sanguínia i gerds.

AGRÍCOLA CORBERA D'EBRE

CORBERA D'EBRE

La Cisqueta (Garnatxa blanca 100% 2022)

Visualment color groc pàl·lid, amb rivets grisencs, net i brillant. Al nas aromes de fruita blanca com la mançana i la pera, préssec de vinya, plàtan, pinya, aromes cítriques i amb un toc de fonoll i anisats, que li aporten una acidesa molt ben integrada amb un llarg recorregut i molt bona intensitat. En boca bona estructura, sedós, untuós i equilibrat. Maridatge amb cloïsses, navalles, i tot tipus de marisc, arrossos de peix i fideuada, carns blanques elaborades i formatges frescos i feta.

Quatre Vint (Garnatxa blanca 100% brisat 2022)

Criança barrica d’acàcia de 3 a 6 mesos. En vista, color groc daurat amb rivets grisencs, net i brillant. Al nas, aromes de fruita blanca com la pera i la poma, de préssec de vinya,  pinya, aromes cítriques i amb un toc de fonoll i anisats. A mesura que el vi evoluciona els aromes son més de fruita madura, ressalten més els anisats i fonolls, codonyat i mel, i fins i tot un toc d’hidrocarburs. En boca, bona estructura, sedós, untuós i equilibrat. Vi molt gastronòmic per a tot tipus d’arrossos, conill guisat, pollastre mar i muntanya, perdiu en escabetx, mandonguilles de pollastre i formatgets semicurats.

Poble Vell (Garnatxa blanca 100% dolç)

En vista, color ambre, groc vell, net i brillant. Al nas aromes de fruits secs torrats, figa seca i pa de figa, mel i codonyat. També destaquen la flor de taronger i alguna nota cítrica. En boca és sedós, untuós amb bona estructura i llarg recorregut. Té una bona acidesa que no el fa empalagós, dolçor suau amb record de la figa seca i notes finals de ametlla torrada. Molt equilibrat i persistent. Marida molt bé amb patés, formatges forts I picants, crema catalana, postres de músic i flams.

BIELSA RUANO

VILALBA DELS ARCS

Músic de Carrer (Garnatxa blanca 100% Eco 2022)

De color groc verdós, amb aromes a fruites blanques com la pera i notes d’espècies i sotabosc. En boca té un pas elegant i voluminós, molts sedós i untuós amb un postgust llarg i molt bona estructura que denota un vi amb moltíssima complexitat degut al seu pas per bota.        

CATERRA AGRÍCOLA TERRA ALTA

LA POBLA DE MASSALUCA

Hereus (Vi Jove 2022)

100% garnatxa blanca. Selecció de vinyes. Fermentació en inox, afinament i criança amb les seves mares en tines de ciment durant 4 mesos. De color groc intens amb reflexos de palla, als nas ens topem amb un vi jove, blanc, afruitat de bona intensitat i persistència amb perfums anisats, mentre que els matisos recorda a la fruita blanca madura amb lleus notes cítriques. En boca és untuós i abarcador, concentrat i llarg, amb un final de bon recorregut i lleugerament amarg.

Cap Problema (Escumós 2022)

Vi escumós ancestral. 100% garnatxa blanca. Maceració en les pells, sagnat i fermentat en inox i embotellat abans d’acabar la fermentació. Criança de 4 mesos en rima. Daurat i brillant. Olfacte nas subtil i elegant, amb tocs de flors blanques i fruites blanques tropicals. En boca fresc i complex, amb una bombolla fina i elegant amb un toc de brioixeria. Maridatge amb tapes i aperitius.

CELLER ARRELATS

GANDESA

Propostium Blanc (Terra Alta Genèric 2021)

Fruita de polpa dolça, blanca, cítrics, fruites tropicals i flors. En boca voluminós, pas per boca amable i persistent, equilibrat i llarg.

CELLER ARRUFÍ

BATEA

Panical (Vi Jove 2022)

Visual color groc pàl·lid brillant i net. Olfactiva elegant i de bona intensitat. Fonoll i cítrics. Gustativa fresc suau i cremós. Final balsàmic llarg i elegant. Maridatge amb pasta, marisc, peixos, paella i carns blanques.

CELLER BATEA

BATEA

Naturalis Blanc (Vi jove 2022)

100% garnatxa blanca. Raïms seleccionats de les millors vinyes ecològiques. Maceració pel·licular amb inox amb les seves pròpies lies fines (batonatge). Color groc pàl·lid amb rivet verdós. Aroma net, intens i fresc. Destaquen les fruites blanques com la mançana i la pera, fruites d’os com el préssec i la nectarina. Té un toc de cítrics i d’herbes aromàtiques del bosc. Sobresurt l’aroma de fonoll i anisats representatiu d’aquesta varietat. En boca és fresc, equilibrat, untuós i persistent. Té una bona acidesa, llarg recorregut i intens postgust. El conjunt fa que sigui un vi estructurat i molt golós. Marida amb arrossos de peix, mixtes i orientals, fideuada, marisc, amanides verdes, d’arròs i de pasta, pasta amb salses marineres, peix blanc, peix lleuger, pizza, formatges fosos i xocolata.

Primícia Blanc (Vi fermentat en barrica d’acàcia 2022)

100% garnatxa blanca. Vinyes seleccionades de més de 20 anys. Maceració pel·licular, que comença amb dipòsits de ciment i que acaba amb botes d’acàcia. Color groc amb matisos verdosos. Aromes de fruites blanques, com la pera, el préssec blanc i la maçana, fruits secs torrats, anisats i fonoll, herbes aromàtiques com romaní i farigola que es barregen amb perfums cítrics. En boca és untuós i greixós degut al treball amb les seves lies fines. Destaquen els aromes florals com l’acàcia i les afruitades com la pera, maçana, pinya i cítrics. Bona acidesa, retornant els fruits secs i les herbes aromàtiques. Maridatge amb arrossos i pasta, rissotos, raviolis de bolets, espaguetis al pesto, peix al forn o a la paella, abadejo i carns blanques elaborades.

CELLER LA BOTERA

BATEA

Mudèfer Criança (Garnatxa Blanca 2021)

Color daurat amb reflexos verds i grisos. Notes cítriques i de fruita blanca madura. En boca vellutat i ampli amb una bona acidesa i persistència.

CELLER COOPERATIU DE GANDESA

GANDESA

Puresa Garnatxa Blanca (2019)

100% garnatxa blanca. Blanc fermentat en bota. Elaborat amb raïms de vinyes de més de 60 anys. Fermentació controlada en bota de roure francès i posterior criança sobre lies (batonage). Color groc, palla, net i brillant. Aroma a tocs florals i de fruita blanca madura, préssec, torrats molt delicats. En boca entrada potent, cítrics i fruita blanca, equilibrada. Vi elegant, amb volum, sedós i untuós.

Puresa Dolç Blanc Brisat

Vi dolç natural 100% garnatxa blanca. Procedent de raïms de vinyes molt velles i poc productives. Maceració pel·licular a temperatura ambient en bota de roure. Premsat suau i posterior criança en botes de roure francès. Color caoba lleuger. Aromes a fruita assecada, com orellanes, figues, pell de taronja. Codonyat. Tocs anisats i mentolats. Molt potent i complex. En boca molt untuós i amb volum. Fresc i afruitat. Torrats lleugers, persistent i delicat.

CELLER GERMANS BALART

GANDESA

Llepolia Blanc (Jove 2022)

Vi blanc amb treball de lies. 80% Garnatxa Blanca i 20% Sauvignon Blanc. Fermentació en dipòsits d’acer. Criança de 6 mesos de repòs amb lies fines. Visual groc pàl·lid, brillant i net. Olfactiva aromes a flors blanques, mel, préssec, plàtan i maçana verda. Gustativa, fresc amb bona acidesa, untuós, llarg i complex. Maridatge amb marisc, arrossos, peix blau, pasta i foies.

Celler Balart Blanc (Criança 2022)

Vi blanc 100% garnatxa blanca. Fermentació del 50% en botes de roure francès i posterior i criança de 5 mesos. Vinyes de més de 35 anys. Visual, color daurat i brillant. Olfactiva, préssec, plàtan, amb delicats aromes a torrats i espècies, provinent de la fusta. Lleugers tocs minerals. Gustativa, fresc, cremós, llarg i complex. Ben estructurat. Gran equilibri entre fusta i acidesa. Maridatge amb arrossos condimentats, aus, peix gras, mariscos elaborats i carns blanques.

CELLERS TARRONÉ

BATEA

A part (Garnatxa Blanca 100% 2021)

Criança de 6 mesos en botes d’acàcia, i una petita part en inox. Selecció de les vinyes més velles. Color or blanc amb tonalitats groc palla i reflexos pàl·lids. Moviment rodó i bona densitat. Aromes cítrics i tocs anisats, florals, de fruita de pinyol (com el préssec i les prunes), la pinya, la terra blanca i el sòl. En un segons pla es percep les sensacions del pas per botes i la criança. Nas complex i ple d’harmonia. En boca és untuós, dens i amb pes. Pas ferm en boca. Sedós. Amb bona acidesa que dona llargada al vi, sense aturador. Un post-gust llarg i profund amb intensos aromes de fruita de pinyol. Lleuger record a terra blanca i vermella i, al final, notes salines pròpies de la garnatxa blanca. Ideal amb formatges curats o greixosos, pa amb tomàquet amb pernil i embotits, patates xips, peix blanc amb verduretes al forn, pollastre o conill al romaní, també amb arrossos de peix o de marisc, cremes lleugeres de verdures, pasta amb salsa de formatge o bolets.

CELLERS UNIÓ

Mas dels Mets (Jove 2022)

Blanc de brillant color daurat. Arama de fruites blanques madures i minerals. En boca és cremós, carnós, fresc i molt seductor. El seu pas per boca és llarg i sedós.

CELLER XAVIER CLUA

VILALBA DELS ARCS

Il·lusió (Garnatxa Blanca 100% 2022)

Al nas aromes d’herba fresca, fruita blanca, préssec, i un punt de calidesa de llevat que recorda el pa calent. En boca té un bon equilibri entre la densitat, estructura, i un punt d’acidesa al final en el fons del paladar i als laterals de la llengua. Fresc, agradablement àcid, que convida a una segona copa.

ESCOLA AGRÀRIA DE GANDESA

GANDESA

Glau-K (Blanc criança 2022)

Groc intens amb tons daurats. Color brillant. En nas, podem notar la poma madura, característica de la criança enfusta, tons a pera amb un lleuger final pol·linitzador. Final especiat. En boca entrada fresca i una acidesa ben estructurada. Fruita poma madura i amb un toc final a mel.

Autèntic (Blanc en ou de formigó 2022)

Color daurat pàl·lid amb tons verdosos que denoten la joventut del vi. Transparent i brillant. En nas, nas notem poma verda pròpia de la garnatxa blanca i lleugers tocs a cítric. En boca es nota la poma verda amb a tons a pruna donada la seva correcta acidesa. Bona persistència en boca.

ESSÈNCIA DE LLUNA

GANDESA

Essència de Lluna (Garnatxa Blanca 100% Vi Jove 2022)

A la vista és brillant, de color groc pàl·lid i reflexos verdosos. En nas s'hi reconeixen aromes tropicals i notes d'herba bona. En boca és untuós i fresc, sota un fons balsàmic molt elegant. En conjunt és equilibrat i amb un postgust molt llarg.

LA FOU CELLERS

BATEA

La Fou Els Amelers (100% Garnatxa Blanca 2002)

Fermentació i criança de 6 mesos sobre sogalls en ous de formigó i inox. El 10% del vi es cria en botes de roure. D’aspecte lluminós, presenta un color groc pàl·lid i una rica expressió aromàtica, en què les notes cítriques (pell de llimona, aranja) i florals (gessamí) donen pas a matisos de fruita madura (albercoc) i ametlla tendra. En el pas per boca llueix una generosa estructura –molt pròpia d’aquest raïm–, una textura amable i una acidesa vivaç que contribueix a recuperar les sensacions cítriques i florals en el prolongat final.

LES VINYES DEL CONVENT

HORTA DE SANT JOAN

Costums Blanc (100% Garnatxa Blanca 2020)

Fermentació en inox. Selecció de raïms sobremadurats i sans. De color groc llimona amb reflexos daurats, gaudeix d’una alta intensitat aromàtica. En nas, aromes de flors blanques -ametllers- i notes que recorden la fruita blanca poc madura. En boca disposa de bona acidesa, refrescant i plàcid, amb un toc de caràcter. Idoni per acompanyar mariscs i arrossos mariners, pasta, amanides i carns blanques.

Paisatges Picassians (vi brisat 100% Garnatxa Blanca 2021)

Els vins brisats són aquells elaborats amb tots els components sòlid del gra. Es deixa fermentar el most amb la pell i les llavors. Visualment, de color taronja, amb reflexes de coure i iode. Al nas és complex, fresc, molts expressiu i mineral, amb aromes de mango i pell de préssec. Notes cítriques recordant la llima i la pell de taronja, també amb aromes florals, com el gessamí i la flor de taronger. En boca és molt llaminer, rodó i salí, amb una bona acidesa i un postgust amb fruites tropicals i molta flor blanca. Marida perfectament amb arrossos, carns blanques i també com a aperitiu, amb cremes lleugeres i formatges.

Senyoria Blanc (escumós, 100% Garnatxa Blanca 2019)

Llarga criança. 32 mesos en contacte amb els seus llevats. Escumós singular, de color pàl·lid i amb una bombolla ben integrada i molt fina, gairebé imperceptible. Els aromes ens recorden a notes cítriques com la llima que endolceixen, donant pas a notes madures de mandarina en conserva i notes balsàmiques. En boca, la garnatxa el fa elegant i directe. Ideal per combinar-lo com a aperitiu, per acompanyar formatges grassos, arrossos cremosos i xai a la brasa.

ROSENDO ESTEVE VINS I OLIS

GANDESA

Dos germans blanc (Garnatxa blanca 2022)

Vi jove amb garnatxa blanca 100%. Fermentació en inox i posterior maceració de 4 mesos amb les pròpies lies fines (battonage). Visualment presenta un color pàl·lid amb tocs àmbar, gran nitidesa i una intensitat de capa mitjana-alta. A l’olfacte, aromes primaris d’origen varietal que recorden a la fruita amb os com el préssec, albercoc i tropical. En secundari, aromes que recorden als conjunts florals i a la brioixeria. Gustatiu, trobem la màxima expressió de la garnatxa blanca i la seva estructura, cremositat i longitud resulten úniques.

SANT JOSEP VINS

BOT

Laquarta blanc 2n any vinyes velles (2021)

100% garnatxa blanca de vinyes seleccionades de 30 a 40 anys veremades a mà. Fermentació i criança sobre mares durant 6 mesos en inox. Ofereix una expressió fresca i equilibrada de la garnatxa blanca de Terra Alta.

CELLER VILANOVA

BATEA

4 G (Blanc eco 2022)

En vista és brillant i groc palla amb tonalitats verds. En nas és atractiu, elegant, fruita blanca, cítrics amb la marcada tipicitat de la garnatxa blanca. En boca és fresc, equilibrat, untuós, voluminós, cítric, llarg, gust persistent, fàcil de beure i al final un punt d’ametlla amarga típic de la varietat.

AGRICOLA DE CORBERA

CORBERA D'EBRE

  • QuatreVint 2019 brisat
  • Poble Vell dolç 2015

ALTAVINS VITICULTORS

BATEA

  • Ilercavònia 2020

CATERRA

LA POBLA DE MASSALUCA

  • Hereus blanc 2017

CELLER ARRELATS

GANDESA

  • Propositum 2020

CELLER ARRUFÍ

BATEA

  • Panical 2020

CELLER BÀRBARA FORÉS

GANDESA

  • Abrisa’t Bàrbara Forés 2019

CELLER BATEA

BATEA

  • Vall Major 2020 (vi jove)
  • Naturalis Mer blanc 2020(vi jove ecològic i vegà)

CELLER COMA D'EN BONET

GANDESA

  • Prohom Blanc 2018

CELLER COOPERATIU GANDESA

GANDESA

  • Puresa Garnatxa Blanca 2019
  • Ranci Somdinou

CELLER ESSÈNCIA

GANDESA

  • Essència de lluna 2020

CELLER GERMANS BALART

GANDESA

  • Celler Balart 2020 (Fermentat en bota)
  • Llepolia 2020 (Jove)

CELLER JORDI MIRÓ

CORBERA D'EBRE

  • Naturalment blanc Andrea Miró 2020
  • Jordi Miró blanc 2020

CELLER JOSEP VICENS

GANDESA

  • Ma Iaia Cinta Origen 2020

CELLER LA BOTERA

GANDESA

  • Vila Closa 2020

CELLER RIALLA

BATEA

  • Rialla 2020

CELLER SANT JOSEP VINS

BOT

  • Laquarta blanc 2n any vinyes velles 2019
  • Llàgrimes de tardor Mistela blanca 2019

CELLER XAVIER CLUA

VILLALBA DELS ARCS

  • Il·lusió 2020

CELLERS TARRONÉ

BATEA

  • Merian 2020

CELLERS UNIÓ

  • Clos del Pinell 2020
  • Clos Dalian 2020
  • Mas dels Mets 2020

ESCOLA AGRÀRIA GANDESA

GANDESA

  • Authentic 2020
  • Glau-K 2020

ESTONES VINS

  • Vine 2018
  • Petites Estones 2020

HERÈNCIA ALTÉS

GANDESA

  • Llunari brisat 2019

LAFOU CELLER

BATEA

  • Lafou Els Amelers 2020

LES VINYES DEL CONVENT

HORTA DE SANT JOAN

  • Mas de Sotorres 2018
  • Els Costums 2018
  • Diferents 2018

ROSENDO ESTEVE VINS I OLIS

GANDESA

  • Dos Germans 2020

VITICULTORS BATEANS

BATEA

  • Manyol 2020