fbpx

GANDESA ARRENCA LA 34a FESTA DEL VI DE LA DO TERRA ALTA

GANDESA ARRENCA LA 34a FESTA DEL VI DE LA DO TERRA ALTA

  • Durant quatre dies, aprofitant el pont de Tots Sants, es podran  tastar els vins de 30 cellers de la comarca.
  • La Nit de les Garnatxes blanques o el popular dinar de La Clotxa, activitats destacades de l’aparador més gran dels vins de la Terra Alta.

Gandesa 28 d’octubre de 2021.- Després de la pausa que va representar l’any passat l’epidèmia de la Covid, enguany Gandesa i la Terra Alta recuperen la seua tradicional Festa del Vi, l’aparador més gran per gaudir dels vins de la Denominació d’Origen Terra Alta i la seua varietat insígnia, la garnatxa blanca. La Festa durarà quatre dies, aprofitant el Pont de Tot Sants, des d’aquest divendres 29 fins dilluns 1 de novembre.

Juntament amb la Mostra de Vins, situada a la rambla de la Democràcia on seran presents 30 cellers de la DO Terra Alta, es tornen a recuperar actes presencials com ara la Nit de les Garnatxes Blanques al Celler Cooperatiu de Gandesa, davall les magnífiques voltes modernistes de la Sala de Premses. O el popular dinar de La Clotxa, un típic menjar de pagès que s’elabora buidant la molla d’un pa i es farceix d’una arengada i tomates i alls al caliu.

L’organització ha programat actes per a tots els gustos i edats. Però paral·lelament els productors adherits a la DO Terra Alta organitzen activitats als seus cellers, com ara tastos de vins i vermuts, visites guiades, plats de cuina i fins i tot grups de música. Així mateix, al Palau del Castellà de Gandesa tindrà lloc, per primer cop, una fusió d’art, on els artistes locals exposaran les seues obres, tastos de vins i música.

La festa començarà divendres amb la tradicional inauguració i el pregó, pronunciat enguany per l’escriptor i periodista Màrius Serra, que cada dia ens delecta amb els encreuats de La Vanguardia i l’Enigmàrius al Matí de Catalunya Ràdio. A l’acte també es presentarà la Ruta del Vi que la DO Terra Alta ha projectat per donar a conèixer els vins, el paisatge de la comarca i el seu turisme.

A la nit, al Celler Cooperatiu de Gandesa, a la mítica Sala de Premses, torna la Nit de les Garnatxes Blanques, on es podran tastar més de 40 referències de vins, tot maridat amb els plats i la cuina del restaurant L’Antic Molí, d’Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin.

Durant els 4 dies restarà oberta també la Mostra de Vins de la DO Terra Alta amb 30 cellers participants. El tiquet que inclou una copa màgnum, el porta copes i 5 degustacions, costa 12 euros. O 6 degustacions per 8 euros.

A mitjanit del divendres, l’associació de joves Nom Calsigos ha muntat la seva festa del 18è aniversari al Pavelló Poliesportiu. I dissabte tarda i nit, concert i ball de versions clàssiques amb ‘La Bruixa Express’.

I el diumenge, al Pati de les Escoles Velles, el popular dinar de la Clotxa, on s’ajunten centenars de persones al voltant d’un menjar en germanor i típic de les Terres de l’Ebre. No hi faltaran, a més de l’arengada, les botifarres d’arròs i ceba, el xoricet i les casquetes.

Pensant amb els més petits de la casa, l’organització disposarà durant el cap de setmana de servei de cangur. El dissabte hi haurà un taller infantil i tot el diumenge pinta cares i llits elàstics a la Societat Unió Gandesana.

Per a l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, “després de l’edició limitada de l’any passat, enguany totes les entitats implicades hem volgut recuperar la festa en la seua integritat. Una festa que representa el millor que tenim a la  nostra comarca, els nostres vins amb Denominació Origen i amb la varietat garnatxa blanca com a màxim exponent”.

Comparteix